Rouleau à pâtisserie en bois 50 cmPour réaliser cette recette de pâtesablée, commencer par préparer tous les ingrédients. 1Sabler la pâte du bout des doigts. 1Transvaser la pâte sur le plan de travail. 1Fariner vos mains pour éviter à la pâte de coller aux doigts. 1Fraiser rapidement la pâte avec la paume de la main. 1Le but du fraisage étant d'éliminer les éventuels morceaux de beurre (attention à ne pas trop travailler la pâte afin de ne pas la rendre cassante). 1Remettre la pâte en boule. 1Vous pouvez envelopper la pâte dans du papier film, avant de la laisser reposer au frais quelques heures
Så var det lördag och förfarande helg. Här blev vi så otroligt sugna på surströmming att vi krängde en bruk till middag igår, och naturligtvis så följer det med en efterrätt efter en sådan måltid
Salta ordentligt – ofta mer än vad producenten tycker. 2 – 3 schalottenlökar. 2 – 3 vitlöksklyftor. 2 – 3 kvistar rosmarin, bara barren. pressad citron av 1/2 – 1 citron. 3 – 4 kvistar rosmarin, bara barren. Kör patén i ugnen ca 50 minuter – eller tills den har stannat och fått fin färg. 2 – 3 schalottenlökar
Gjorde den nedan förra helgen, var lite av ett experiment. Den blev god men lite rinnig fyllning och då är receptet nedan mycket bättre då man även bakar fyllningen så den håller ihop bra och jag brukar baka det receptet då och då
Blanda alla ingredienser till patén utom äggen. mal hälften fint och resten grovt i köttkvarnen. Blanda det malda med äggen och fyll i en plastad form som rymmer 1 l
I år blir det födelsedagsfirande i flera omgångar. Det första firandet skedde för några veckor sedan när min syster var i landet och då passade vi på att gratta både mig och mor
Det här är den klassiska franska pajdegen i den tappning jag efter idoga experiment i mitt kök kommit fram till ger den bästa och godaste pajdegen till en hel del efterrättspajer
Alla värden var bra förutom hörseln som är selektiv – skojar bara men jag har bulleskador eftersom jag inte använt hörselskydd när jag silversmidat och det var dumt inser jag nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.