Påsktårta med apelsin och choklad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • 80 g potatismjöl (1 dl)
  • 5 g bakpulver (1 tsk)
  • 0,5 citron, zesten
  • smör och ströbröd till formen
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 60 g äggula (4)
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 20 g maizena majsstärkelse (2,5 msk)
  • 1 vaniljstång
  • 350 g mjölk, 3 % (3,5 dl)
  • 25 g osaltat smör
  • 2 apelsiner, saften
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • cointreau, att smaksätta med
  • 5 dl vispad grädde
  • 4 msk apelsinsylt eller -marmelad
  • 1 marsipanlock i önskad färg
  • riven mandelmassa eller marsipan
  • potatismjöl, till kavling
  • Tårtbotten4 ägg 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zesten smör och ströbröd till formen
  • Chokladkräm100 g mörk choklad, 70 % 60 g äggula (4) 85 g strösocker (1 dl) 20 g maizena majsstärkelse (2,5 msk) 1 vaniljstång 350 g mjölk, 3 % (3,5 dl) 25 g osaltat smör
  • Dränkning2 apelsiner, saften 45 g strösocker (0,5 dl) cointreau, att smaksätta med
  • Montering5 dl vispad grädde 4 msk apelsinsylt eller -marmelad 1 marsipanlock i önskad färg riven mandelmassa eller marsipan potatismjöl, till kavling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.