Tårtbotten4 ägg 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zesten smör och ströbröd till formen
Chokladkräm100 g mörk choklad, 70 % 60 g äggula (4) 85 g strösocker (1 dl) 20 g maizena majsstärkelse (2,5 msk) 1 vaniljstång 350 g mjölk, 3 % (3,5 dl) 25 g osaltat smör
Dränkning2 apelsiner, saften 45 g strösocker (0,5 dl) cointreau, att smaksätta med
Montering5 dl vispad grädde 4 msk apelsinsylt eller -marmelad 1 marsipanlock i önskad färg riven mandelmassa eller marsipan potatismjöl, till kavling
Igår var det deras dag och båda blev firade med blommor, paket, god mat och tårta på Fars Dag igår. Ser fram emot att få fira många fler Fars Dagar med båda dessa pappor, tar inte livet för givet så självklart så firar jag ALLA dagar som dessa två finns i mitt liv
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Skär varje längd i bitar så att de tillsamman stämmer överens med det antal receptet avser. Om vaniljkrämen är kall, smält gelatinet och rör ner det när det svalnat av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.