Påskmaränger
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 medelstora äggvitor
  • 13 dl strösocker
  • 10,5 msk ättiksprit 12 %
  • 1 ca 3 msk hushållsfärg
  • 1 strössel (eller nötter)
  • 14 medelstora äggvitor 3 dl strösocker 0,5 msk ättiksprit 12 % ca 3 msk hushållsfärg strössel (eller nötter)Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt i en rostfri bunke (se till att bunken är helt fri från smuts och fett!). Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smält och smeten är lite varm, ca 65 grader.
  • Sätt ugnen på 110 grader.
  • Tag av från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10 minuter.
  • Sätt valfri tyll i spritspåse och droppa ned ca 1 tsk karamellfärg i spritspåsen.
  • Varva marängsmet med karamellfärg i påsen. Dela eventuellt upp smeten i två dela och färga med två olika karamellfärger. Spritsa ut små minimaränger (ca 1 msk stora). Har man inte spritspåse och tyll kan man klicka ut med sked och varva marängsmeten med karamellfärg. Strö strössel eller nötter över marängerna och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 minuter tills de lossar från plåten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.