Hacka chokladen till chokladganachenoch lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Om du som jag gillar chokladmed hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig
Garnera pannacottan med lite vispad grädde, de kanderade nötterna ochchokladkrisp. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och separera nötter snabbt med två gafflar
Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Påskig kladdkaka med creme på vitchoklad & passionsfruktOBS. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Jag täckte tårtan runtom med Noblesseplattor av mörk choklad. Genom att blanda vanligt mandelmjöl med lite halvmixade oskalade mandlar blir botten lite "tuggigare" och knaprigare och matchar den söta och lena pannacottan/fromagen bättre
Peppra medsvartpeppar/vitpepparoch salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt ochchokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.