I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden. Tills dess lever jag på att försöka skapa korsdrag i lägenheten och att äta fräscha och syrliga citronpajer med vit choklad
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Päronpaj. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
helt oemotståndliga kakor som vi bakade under tiden med trädgårdskafeet. Tre satser mjölkchokladsnittar gräddades hemma i köket alltmedan vi försökte avhålla oss från att äta upp alltihopa själv
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Toppa med riven choklad och färska hallon. panna cotta. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.