Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Höstig päronpajmed mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Päronpaj. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet
Det är perfekt att baka en långpannekaka med rabarber till mina kunder i Annies Stuga. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.