Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt. Ta då ur vaniljstången. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Lägg rabarber, lök, ättika och vatten i en kastrull. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 30–60 minuter tills chutneyn tjocknar
Mosa bären med en gaffel. Blanda med chiafrön. ev sötning med honung, stevia eller agavesirap. Rör eventuellt ner lite sötning och smaksättning, exempelvis lite riven ingefära eller kardemumma
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 1 vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.