Fyllning. ½ gul lök, finhackad. timjan. Dela baconskivorna. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på köttet och viklångsidorna över fyllningen
Klassiskaoxrulader blev det och det var fasligt gott som kontrast till den lätta sommarmaten. Det märks att det är sensommar och viblir sugna på en annan typ av mat
Vispaihop grädde, porter och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsättvinbärsgelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja
IngredienserPortioner. 4 1 liten gul lök smör eller margarintillstekning ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g) 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymalen vitpeppar Sås 2 dl vatten eller vatten och vittvin 1 dl mellangrädde 1 1/2 msk ansjovisspad 1 msk soja 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena) Tillserveringpotatis eller bandpasta inlagd gurka Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICAAsia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Oxrulader är en svensk klassisk husmanskost och något som vi tycker om. Man glömmer ofta bort att göra denna rätten, bara för att man tror att den är svår att göra och tar tid
Det är inspirerande att promenera itimmar längs de hala gatorna och visst är det ett och annat guldkorn som växer fram, oxsvansragu, köttsoppa, fisksoppa, oxrulader…Oxrulader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.