2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaksätt med paprikapulver, timjan, persilja, salt och peppar. Servera med ugnsrostade grönsaker. 12 msk arla smör och rapsolja. 1salt, pepparPutsa fläskfilén och skär den i skivor. 1Koka ihop grädde, vitlök, dijon och kalvfond. Häll över fläskfilén och låt sjuda i 10 minuter
Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet. Servera medpepparsåsen. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min. 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad). Pepparsås2 msk hel vitpeppar 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl reducerad och hemgjord kalvfond, (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rödvin 2 msk konjak 2 dl grädde
Koka upp och rör i samt red med ljus maizenaredning. Häll av svampen och hacka den grovt. Servera entrecoten medtrattis-såsen, klyftpotatisen, kokta grönsaker samt salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.