Oxfilé Wellington
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram hel oxfilé, gärna mittbiten, putsad
  • 3 plattor smördeg (9x17 cm) eller ca 30 cm smördeg på rulle
  • 2 äggulor
  • 1 dl vetemjöl att kavla ut med
  • Svampfyllning: 300 gram champinjoner
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl portvin
  • 2 msk ljus soja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Skysås med portvin: 50 gram smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl portvin
  • 2 dl vatten
  • Rostade potatishalvor: 900 gram delikatesspotatis ex. Amandine
  • 2 msk rapsolja eller annan vegetabilisk olja
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk flingsalt till servering
  • Rostad blomkål: 1 huvud blomkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm gurkmeja
  • 3 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja eller matolja
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 huvud kokt broccoli
  • 5 kokta slantade morötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.