Oxfilé och gratinerat basilikamos, serveras med balsamicosås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 100 g smör
  • 3 äggulor
  • salt
  • svartpeppar, finmalen
  • 20-30 basilikablad
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 skivor chèvre, ca 1,5 cm tjocka
  • 4 ark filodeg
  • smör, till pensling
  • 600 g oxfilé, mittbit
  • peppar
  • smör
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 dl rödvin (alt. rött matlagningsvin)
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk maizena
  • 50 g smör
  • ev salt
  • sparris
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • sockerärtor
  • Basilikamos500 g potatis 100 g smör 3 äggulor salt svartpeppar, finmalen 20-30 basilikablad 1 klyfta vitlök 4 skivor chèvre, ca 1,5 cm tjocka 4 ark filodeg smör, till pensling
  • Oxfilé600 g oxfilé, mittbit salt peppar smör
  • Balsamicosås1,5 msk strösocker 3 msk balsamvinäger 4 dl rödvin (alt. rött matlagningsvin) 3 msk kalvfond 1 msk maizena ca 50 g smör ev salt
  • Tillbehör sparris olivolja, till stekning flingsalt sockerärtor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.