Basilikamos500 g potatis 100 g smör 3 äggulor salt svartpeppar, finmalen 20-30 basilikablad 1 klyfta vitlök 4 skivor chèvre, ca 1,5 cm tjocka 4 ark filodeg smör, till pensling
Oxfilé600 g oxfilé, mittbit salt peppar smör
Balsamicosås1,5 msk strösocker 3 msk balsamvinäger 4 dl rödvin (alt. rött matlagningsvin) 3 msk kalvfond 1 msk maizena ca 50 g smör ev salt
Tillbehör sparris olivolja, till stekning flingsalt sockerärtor
Oxfilé. Gnid in filén med olja, salt och peppar. Skala och dela vitlöksklyftorna. Bryn köttet i en stekpanna på ganska hög värme tillsammans med vitlöken
Bryn oxfilén hastigt i lite olja eller smör så de får fin färg och lägg över i en form. Hacka och mosa vitlöken i två teskedar flingsalt och gnid in köttet med röran
Putsa oxfilénoch marinera minst en timme innan tillagning. Ta upp oxfilén, torka av den. Blanda med bearnaisesåsen och lägg tillbaka blandningen i potatisarna
Börja med kryddpastan, blanda vitlöken med alla kryddor, stöt i mortel, tillsätt saltet och oljan. Salt från kvarn efter tycke och smakHasselbackspotatis
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Hos Tasteline finns ett recept som jag länge tänkt testa och igår blev det av
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.