Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Gör ett kryssnitt i mitten på varje köttbit med en spetsig kniv
Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar. Koka ur stekpannan med öl, vatten och fond och häll över köttet, potatisen och löken
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Och oxfilé är ju ALDRIG fel. Fredagens lyxmiddag. Barnen fick tacos, rättvis fördelning. Observera speciellt pumpapurén som jag försökte lägga upp lite professionellt så där, och fick den att se ut som en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.