Krydda med timjan. Garnera ev med färsk timjan. 1⅕ kg oxfilé i bit. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg oxfilé i bit 2 tsk salt 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kg blandade rotfrukter 4 dl rödvin 3 msk schalottenlökfond 3 tsk torkad timjan 2 tsk flingsalt Chilismör
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
oxfilé,. Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.