När jag skulle göra paj för några veckor sedan fick jag syn på paketet med röda linser i skafferiet, och började fundera på om det inte skulle gå att göra ett pajskal på kokta linser
Rödvinssåsen görs på schalottenlök, vitlök, morot, rotselleri, persiljestjälk och vitpeppar som fräses hastigt i lite smör På med rödvin och kalvfond, lite soja och en klick tomatpuré
Smaka av med salt och peppar. Detta är en enormt snabblagad måltid med aningen sting. Fräs färs ochlök tillsammans som de är utan vare sig olja eller matfett eftersom färsen frigör fett
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter ochlök. Skiva rotsaker ochlök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Gör rödvinsskyn genom att fräsa lökochvitlök i lite smör i en kastrull
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.