Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Dragonsås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Oxfilé är något som vi gillar alla fyra i familjen. Servera med persilja och gräslök som "toppning". Skär bort kanten på getosten och smula ner den i såsen och låt osten smälta däri
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Dragonsås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Pasta medoxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta medoxfilé
Kall såsmed bostongurka, kapris och örter. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Vi åt vår kyckling tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, marinerad fetaost och körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.