Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 morot
  • 0,5 palsternacka
  • 1 rödlök, liten
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 flaska rött vin
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl vatten
  • smör
, efter smak
  • brunt farinsocker
, efter smak
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, efter smak
  • 0,5 gul lök
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g champinjoner
  • 3 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1,5 krm svartpeppar, nymald
  • 0,5 tsk salt
  • oxfond
  • 625 g oxfilé
  • 400 g smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 msk smör
  • 10 gröna sparrisar
  • 12 potatisar, medelstora
  • 0,5 dl smör, smält
  • 3 msk ströbröd
  • 1-2 dl riven ost
  • Rödvinssås 0,5 morot 0,5 palsternacka 1 rödlök, liten 1 lagerblad 1 kvist timjan 5 vitpepparkorn 2 msk tomatpuré 0,5 flaska rött vin 1 tärning köttbuljong 1 tärning hönsbuljong 4 dl vatten smör
, efter smak brunt farinsocker
, efter smak salt, efter smak vitpeppar, efter smak
  • Duxellesmassan 0,5 gul lök 100 g rökt skinka 150 g champinjoner 3 msk smör 2 tsk tomatpuré 1,5 krm svartpeppar, nymald 0,5 tsk salt oxfond
  • Oxfilé 625 g oxfilé 400 g smördeg 1 ägg, uppvispat 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, nymald 1 msk smör 10 gröna sparrisar
  • Hasselbackspotatis 12 potatisar, medelstora 0,5 dl smör, smält 1 tsk salt 3 msk ströbröd 1-2 dl riven ost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.