I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Stek oxfilébiten runt om i panna. Oxfilé med grönpepparsås – recept 2 personer. 600- 800 g oxfilé (gärna mittbiten)
Vilken mat. Nyårstips. Oxfilen skar jag i tjocka bitar,Salt peppar på, rejält. Hetta upp en panna och stekte ytorna, in i ugnen på 175 grader tills den va 60 i inner temp
Ingredienser 4 bit(ar) oxfilé , à 160 g 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 2 cl Konjak Grönpepparsås med chili 1 msk smör 2 dl vatten 2 msk Konjak 1,5 dl grädde 1,5 msk kalvfond 1 odefinierad vitpeppar 2 msk grönpeppar , i lag 0,5 msk senap , 0,5-1 msk, fransk matlagningssenap 1 odefinierad maizena , plus vatten 1 tsk chiliflakes , eller färsk chili 1 odefinierad salt 1 odefinierad sojakulör Köp receptet
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Oxfilé. Oxfilé. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten. Gör så här. Rotfruktskaka. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.