1 kilo
oxbringa eller högrev 2 morötter, skalade 2 palsternackor, skalade 50 g rotselleri, skalad 2 gula lökar ½ msk salt per liter vatten 15 hela vitpepparkorn 2 lagerblad Sås 5 dl av kokbuljongen 3 dl mellangrädde Maizenaredning Salt Peppar Riven pepparrot, om man vill göra pepparrotssås Tillbehör Småpotatis, kokta Morötter, kokta 2 msk rapsolja Haricots verts, kokta 4 msk nyriven pepparrot Äppelmos 1 ask kryddkrasse
Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Servera oxbringanmed kokt potatis eller med rotfrukterna samt pepparrotssåsen. Blanda hälften av den rivna pepparroten i såsen och strö den andra hälften över oxbringan
Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek
Gärna med nymalen svartpeppar. sätt en bred kastrull eller panna med höga kanter med vatten i botten. Tillsätt det fingervarma smöret, droppvis först sedan fortare, under kraftig vispning (gärna med kastrullen kvar i vattenbadet - men det går bra att vispa ihop det vid sidan av vattenbadet)
Fast å andra sidan kan det ju vara bra med lite gråa dagar också, man uppskattar solen mer när den väl tittar fram och man får dessutom tillfälle att käka lite mer robusta rätter
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. OxbringaSmålökarVitlökRödvinFärska örter (oregano och timjan till exempel)SmörVattenSalt och pepparSå här kan du göra
Pepparrotsköttmed buljongkokta grönsaker. Lägg i gryta, fyll upp med vatten och ha i buljongen. ”Rädisan är värd sin vikt i bly, rättikan i silver men pepparroten i guld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.