1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
Ugn 175º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten
God middag gott folk, vi hoppas ni har det bra denna lördag. Här började dagen lite tveksamt med en dator som plötsligt inte alls ville som vi ville, program som plötsligt inte gick att öppna och blogga ville den absolut inte ställa upp på
Det här blir ny tradition under advent och jul i fortsättningen. En tung och saftig saffransbulle med fantastiskt god fyllning - går bra att frysa också
Ta fram marängbottnarna. Vispa grädden så den blir ganska tjock, men inte till smörig konsistens. Skiva jordgubbarna i halvor och lägg på den undre marängbottnen
Leilas saffranskaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 g saffran 1 msk vit rom 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt smör och kokosflingor, till formen florsocker, till pudring av kakan
Det var nog 25 år sedan jag köpte oxsvans förra gången. Men så av en händelse hittade jag det i köttdisken och bestämde mig för att koka en soppa och det ångrar jag verkligen inte
Hösten har högsäsong och drar på alla sina batterier vad gäller regn och rusk helt klart. Visst är det alltid lite godare att äta något varmt på morgonen när det är kallare ute
Förutom saffransskorpor, pepparkakor med cambozolaost, glögg och julgodis mm bjöd jag vännerna på denna saffranskaka som går under namnet Leilas otroligt goda saffranskaka
Igår så bakade jag denna otroligt goda blåbärs kakan som jag hade tänkte att äta som mellanmål men eftersom orginal receptet är det proteinpulver i så byta jag ut det mot mjöl
Det finns vissa rätter som jag aldrig smakat – visserligen många beroende på att jag är vegetarian – men trots det finns det mycket gott kvar att upptäcka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.