Vill du kan du koka päronen hela med, men då får du göra mer sås. Dags att ta tag i fikonen. Skala och kärna ur päronen, dela dem så du får fyra klyftor
Hursomhelst önskar jag er alla en finfin Nobeldag, antingen ni glammar med kungen och de "vittra" och svänger era lurviga i Blå Hallen, eller tar en stilla svängom hemma framför TV
Blanda under tiden mascarponeosten med vaniljsocker och toppa ovanpå fikonen när de är klara. Skär ankan i skivor och servera medpäron, potatis, sås & sockerärtor
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Skär päronoch äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.