OSTPANERAD LAXFILÉ. Här kan du välja mellan en enkel och en litet mer exklusiv variant. Torsk passar bra att servera till vardags och lax passar till festligare tillfällen
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste. Oftast är det billigare att köpa en hel laxsida och dessutom är det perfekt när man ska laga till många
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Färsk fisk kan vara bland det godaste. På bilderna ser ni lax, stekt broccoli och lök samt min underbara kalla sås med b la creme fraiche, honung och dill
Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen i en ugnsform. Topping. Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.