Skär potatisen i skivor och stek dem lätt i hälften av fettet. Krydda med vitlökssalt. Vispa sönder äggen försiktigt och blanda dem med vatten eller grädde
Skiva och stek svampen med hälften av saltet och pepparn. Vispa mjölken och äggen i en skål tillsammans med resten av saltet och pepparn, när svampen är färdig stekt blanda i den i smeten och häll sedan i i en smörad stekpanna, lägg på ostskivorna och dela tomaterna och lägg ovanpå
Kalkon- och ostomelett4 portioner 6 ägg1 dl vispgräddeca 2-3 dl riven ost1 kruka basilikaca 200 gram påläggskalkonsalt Vispa samman äggen med grädden och lite salt
Dagens tips är en lättlagad frukost som blir riktigt mättande, när Du vill ha omväxling till typiska LCHF-varianter som Ostomelette, Ägg och Bacon, Laxfrukost eller Sardiner med Äggsmör
Rätten kallades cheesy eggs (även ostiga ägg, hrm) och var som en slags ostomelett i portionsformar. Ni kommer kanske tro att jag är knäpp när ni läser detta recept, men jag är faktiskt inte mer galen än vanligt
Jag fick lite svampstuvning över som jag lade i en rinnig ostomelett och åt till lunch på jobbet och den fick många uppskattande blickar från kollegorna
Morgonkaffe med lite nötter till fick jag serverat av Ulf i det stora växthuset på gården, det följdes av en fantastiskt god ostomelett med tomater och sparris som Maryanne lagat åt mig, så lyxigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.