Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde. ev lite mandelspån till garnering. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket
Jag serverade den med hallon och grädde som sig bör. Mandelspån efter smak. En mycket god ostkaka som är gjord på keso och som passar väldigt bra till den som äter LcHf kost
Chokladmousse med saltrostad mandel. Denna dessert är inspirerad av henne, den innehåller inget gluten och nästan inget socker (bara det som är i chokladen), och mandelmjölken ger en fin sötma
I helgen har jag varit aningen okontaktbar tyvärr, jag har spenderat ett par dagar hemma hos mina föräldrar för att dels fira fars dag och dels planera min pappas födelsedagsfest, som inträffar nästa helg (han fyller nämligen nu på torsdag)
ca 10 g smör eller bregott 2 st ägg 1,75 msk sötströ 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl mald sötmandel 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 250 g keso 1 droppe bittermandelarom eller 1 st mald bittermandel. 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl mald sötmandel. 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 250 g keso 1 droppe bittermandelarom eller 1 st mald bittermandel
Jag gjorde en Ostkaka på Keso för en tid sen, men nu ville jag ha en lite lyxigare variant. Ägg med extra mycket smak och förstås mer näring, det är så stor skillnad mot från höns i bur
Servera gärna med lite vispad grädde och några jordgubbar. 2 DL Mandelmjöl. Smörj en springform på 24 cm i diameter med smör och häll i smeten. Grädda ostkakan i cirka 40 minuter eller tills kakan har stelnat. 2 DL Mandelmjöl
Servera med bär och vispad grädde. Hacka mandeln fint. Ostkakeälskare som man är har jag gjort diverse varianter på ostkaka och har nu kommit fram till ett vinnande recept
Servera med en klick creme fraiche och strö över rostade mandelspån och riven citron. Det är enkelt att göra sin egen soppa och så väljer man sockermängd eller som här tar sötningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.