Sätt på låg i 2 timmar lägg i paprikan. Stek svamp med salt och svartpeppar och 2 st pressade vitlöksklyftor. 2 Burkar Stekt Svamp med Vitlök. 2 Burkar Bambuskott. 2 Paprikor. 2 msk grön currypasta. 2 msk socker. 2 burkar kokosmjölk
25 g jäst. 4 3/4 dl (285 g) vetemjöl. 20 g smör. 25 g jäst. 285 g. Jag har länge velat testa att baka vaniljmunkar eller donuts och igår blev munkar äntligen av
Ställ dem i en smörad muffinsform eller i bullformar. 299 g smör. 2 paket saffran. 2 dl socker. 200 gram mandelmassa. 200 gram smör. Bred ut hälften av fyllningen, strö på russin och rulla ihop till en längd och dela den i ca 2 cm breda bitar. grädda sedan i 200 graders värme tills de fått fin färg. 299 g smör. 2 paket saffran. 2 dl socker. 200 gram mandelmassa. 200 gram smör
Häll av fiskspadet från formen och strö över räkorna och gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Förbaka fisken under ett bakplåtspapper med lite salt och peppar i ugnen, ca 15 minuter på 225 grader. 2 msk smör. 1-2 äggulor. 200 g räkor. Potatis & ärtmos1 kg potatis 400 g frysta ärtor 1 dl mjölk 2 msk smör 1-2 äggulor salt o vitpeppar. Fiskgratäng400 g kolja eller torsk 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås 200 g räkor salt o vitpeppar
Forma biffar (blöt händerna mellan varje biff så fastnar det ej på händerna) å stek i medelvarm pannaStek i det som känns bäst (vi använde milda culiness, men det funkar med vilket fett som helst)
Rör ihop alla ingredienser väl. 2 dl jordnötssmör. 2 dl socker. 2 ägg. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min, tills de har fin färg. 2 dl jordnötssmör. 2 dl socker. 2 ägg 1 tsk vaniljsocker
Ha ner hela smeten i pajformen. Receptet är ur Två systrars söta av Lisa & Monica Eisenman, 2005Pajdeg6 dl vetemjöl6 msk socker300 gram smör/margarin - laktosfritt alternativ finns2 nypor salt3-4 msk iskallt vattenKör alla ingredienser tillsammans tills det är en fin deg. Ta hälften av degen och tryck ut den i en pajform, sätt in i kylen i minst 30 minuter. Fyllning5 dl strösocker3 ägg2 msk rumsvarmt smör/margarin1 dl vetemjöl1 kryddmått salt1 1/2 dl vatten2 citroner6 krossade sockerbitarVispa socker, ägg och smör. Ha i ca 2 tsk rivet skal från citronerna. In i ugnen i ca 40 minuter på 200'C, låt svalna på galler. 2 nypor salt. 2 msk rumsvarmt smör/margarin. 2 citroner
Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform. Jag gjorde i crème brule formar, räckte till 10 st. CIRKA 12 ESPRESSOKOPPAR. 2 dl mjölk 3 %. 200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari). 12 ESPRESSOKOPPAR. 2 dl mjölk 3 %. 200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari)
Resultatet – kladdkakan to diefor. Gjord på ingredienser som inte bara är bukfylla, som ger dig lite extra protein och kolhydrater i en form som tar längre tid för kroppen att bryta ner än vanligt socker
När ölen är slut fortsätt toppa med vatten istället, låt det inte koka torrt innan köttet är klart. 2,5 kg högrev 1 pkt bacon 1 stor gul lök, hackad 6 vitlöksklyftor, krossade 2 chipotle eller annan torkad chili 8 piri piri 4 jalapeño 1 kopp kaffe Öl (minst 1 liter) 1 msk korianderfrö 1 msk spiskummin ½ msk kanel 1 tsk kryddpeppar 1 tsk rökt paprika. SaltPeppar 1 dl Mexikansk choklad, riven eller ½ dl kakao Skär bort senor och fett från köttet och tärna det i 2-3 cm bitar. 2,5 kg högrev
1 ask champinjoner på ca 250 gram. 2 klickar smör. 1 ask champinjoner på ca 250 gram 2 klickar smör. Vi köpte några saker till min idé i helgen och resultatet blev ingen besvikelse utan tvärtom
2 st tortillas flingsalt och svartpeppar. Grilla tortillan i cirka 2 minuter på svag värme. Efter en lång dag på jobbet är det skönt att plocka fram färdig soppa ur kylen och bara värma på
Det är galet gott, enkelt, smarrigt, fluffigt och alldeles underbart – to diefor. – 1/2 banan (antingen fryst eller färsk, båda funkar lika bra men fluffet blir kallare med fryst). Relaterade 1/2 banan (antingen fryst eller färsk, båda funkar lika bra men fluffet blir kallare med fryst)
Nu är hon av den lite mer mystiska sorten, och förbryllar sina gäster med hemliga ingredienser. 2 gula lökar1 solo-vitlök, eller ett par klyftor vanlig vitlöken rejäl skvätt olivolja1 pkt bacon600 g nötfärs5 dl rödvin (jag använde Prego Rosso, billig italienare på tetra, helt OK i maten, men inget att ha i glaset, trust me. )2 msk kalvfond1/2 dl balsamvinäger (eller rättare sagt, den färgade vitvinsvinäger som Zeta mfl märkligt nog får kalla balsamvinäger. 25 g smör2 msk vetemjöl6 dl mjölksalt, vitpeppar, och pyttelite riven/mald muskottill montering. lasagneplattor, kanske 10 st (jag hade gröna, spenatfärgade plattor, men det gjorde nog ingen skillnad på smaken)2 påsar riven Allerum PrästBörja med köttfärssåsen. Grädda sedan i den temperatur och tid som lasagneplatt-förpackningen anger, i mitt fall blev det 20 minuter i 200 grader. 2 gula lökar. 2 msk kalvfond. 1/2 dl balsamvinäger. 25 g smör. 2 msk vetemjöl. 2 påsar riven. 20 minuter. 200 grader
4portioner4 st kycklingfiléer0,5 tsk salt1 krm svartpeppar1 msk smör2,5 dl vatten0,5 burk champinjoncrème, (à 185 g)1 dl matlagningsgrädde1 dl crème fraiche1 msk kycklingfond, koncentrerad1 st vitlöksklyfta2 msk maizenaredning, för brun sås1 tsk sojapressad potatis eller klyftpotatis, broccoli, morötter1. Häll över 1/2 dl vatten och efterstek under lock så att kycklingen blir helt genomstekt, ca 10 minuter. 2. Ta upp kycklingen, tillsätt 2 dl vatten, champinjoncrème, matlagningsgrädde, crème fraiche, kycklingfond och pressa i vitlöken. 2,5 dl vatten. 2 msk maizenaredning. 1/2 dl vatten
To diefor säger jag bara. Lägg pastan och blomkålen i en ugnsform. 2 dl saltat pastavatten. 2 dl turkisk yoghurt eller lätt creme fraiche. 1/2 påse Hälsans köks soja a la bacon. 2 dl pankoströbröd (går nog lika bra med vanligt). 1/2 finhackad chili. 2. På ca 200 grader tills puddingen satt sig och fått en fin färg. 2 dl saltat. 2 dl turkisk yoghurt. 1/2 påse H. 2 dl pankoströbröd. 1/2 finhackad chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.