1 timjanSkala
och skiva löken. Fräs den i en gryta med smör och olja, tills den blir blank och börjar ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och timjan. Koka under lock på svag värme, cirka 20 minuter. Tillsätt vitt vin och smaka av med salt och peppar.
1 Sätt
ugnen på grill 250 grader. Rosta brödskivorna och skär dem i stora bitar. Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Strö över brödbitar och riven ost. Gratinera soppan i övre delen av ugnen, cirka 5 minuter. Garnera med timjan.
Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
Ingredienser Portioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vitt vin 1 1/4 l vatten ev färsk timjan till garnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det här säger Lisa Lemke själv om sitt recept på kycklingsoppa med dragon. ”Det här är ett så bra recept att det nästan vore kriminellt av mig att inte dela med mig av det
Koka 4–5 minuter. Sjud 12–13 minuter. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.