Sjukstuga hela veckan här på Casa Hawk. Affe fick magsjuka i måndags och kräktes hela dagen. Jag knegar i veckan eftersom vi har både utvecklingssamtal och bedömning av nationella prov
Skär kycklingfiléerna i långtgående bitar, stek dessa, salta och peppra. Sprang på en (för mig) ny goding på Kokaihop som jag lagade till middag häromkvällen
Delakycklingfiléerna på hälften, så att dom blir tunnare skivor. Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman
När det gäller kycklingfilén så får man gärna gratinera med en lagrad ost med lite mer smak då det blir mycket godare än om man bara tar vanlig hushållsost
Klipp lite persilja över såsen när den är klar. smaklig måltid 4 kycklingfiléer. Ugn 200°. Krydda filéerna med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver
Restaurang Persilja har satsat på salladsbuffé och tre olika rätter. Nu har Persilja inte bara livrem utan även hängslen och erbjuder en sallads- och pizzabuffé för de som inte gillar deras husman eller som vill komplettera med lite mer mat
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Servera rätten med kokt ris och en fräsch sallad. Bryn kycklingfiléerna vackert bruna i matfettet tillsammans med vitlök i en stekpanna
Till detta serverade jag kycklingfilé kryddad med flingsalt, svartpeppar och Herbes de Provence-krydda samt en kall créme fraiche-sås med vitlök och Herbes de Provence-paste från Santa Maria
Blanda crème fraiche med grädde och senap. Skär kycklingfilén i mindre bitar och. Riv osten och fördela. 900 - 1000 g kycklingfilé. 900 - 1000 g kycklingfilé
Blanda creme fraiche med grädde, schalottenlökarna och senap. Riv osten och fördela över gratängen. Bacon- och ostgratineradkycklingfiléRecept för 4 personer4st kycklingfiléer2 paket bacon4 dl crème fraiche3 dl grädde4 dl riven västerbottensost5 st champinjoner2 st schalottenlökar2 tsk senap (johnnys)3 tomater i klyftorSkär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i stekpanna. 4st kycklingfiléer
Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden. Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat
Äntligen har jag premiärlagat mat i vårt nya kök. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.