Ikväll blev det kylskåpsrens av ett par broccolibuketter och några små parmesanbitar som bara låg och väntade på att bli nedrivna i en god ostsås… Hittade lite skivat, rimmat fläsk i frysen också och då kom jag på ”gratinerad broccoli med knaperstekt fläsk och ostsås”
Kalkonfilé med ostgratineradbroccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. In i ugnen i ca 45-1 timma i 175 graderServera Ostgratineradbroccoli till. Broccolin kokas först mjuk ,lägg sedan broccolin på ett värmtåligt fat med ost över,gratinera ca 15 min ugn
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Broccoli är ju en av våra mest näringsfyllda grönsaker, så jag försökte vara lite nyttig just den dagen
2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Här kommer ett superbra tips om man vill piffa till kycklingfilén. Snabbt och enkelt. Jag ville egentligen ha tomatskivor i receptet men hade inga tomater hemma
För att underlätta utmaningen uppmuntrar jag er att prova dessa urgoda broccolibiffar. Jag har visserligen aldrig haft problem med att få Vera att äta just broccoli men när jag tillagar den som biffar äter hon desto mer
Man kan lätt byta ut skinka och broccoli mot det man har i kylen. Pajdeg4dl mandelmjöl50g smör1äggFyllning2dl färdigkokt broccoli200g skivad skinka som du strimlar2ägg2dl grädde2dl riven mild ostSalt och pepparSätt ugnen på 200gBlanda ihop ingredienser till pajdegen och knåda ut i pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.