Ostfylld köttfärsrulle i krämig kantarellsås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • bacon
  • 1 köttfärs, älg eller annat vilt/lamm/nöt
  • 1 havregryn
  • 1 vatten
  • 1 ägg
  • 1 fransk senap
  • 1 salt
  • 1 vit- eller svartpeppar eller sambal
  • 1 persilja, hackad
  • 1 ost tex lagrad hårdost i stavar
  • 1 färsk svamp tex kantareller
  • 1 smör till stekning
  • 1 creme fraiche, valfri fetthalt men kokbar
  • 1 grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 1 sambal oelek
  • 1 soja
  • 1 kokt potatis eller potatismos, picklade eller rårörda lingon, grönsakerBlanda vatten och havregryn, låt stå 5 minuter. Blanda ner köttfärs, ägg, senap, salt och peppar. Låt färsen stå i kylen 10 minuter. Fräs svampen i smör tills vattnet har kokat in. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Förbered tillbehören.  Lägg bacon i en ugnsform. Det ska bli en ”platta” jag brukar fläta det till ett rutmönster. Bred ut färsen ovanpå. Strö på persilja och svamp, spara lite svamp till såsen. Lägg på osten längst ena kanten. Rulla ihop färsplattan som en rulltårta, lägg skarvarna nedåt och förslut kanterna. Skär snitt någon centimeter i rullen i portionsbitar om du vill. Vispa ihop samtliga ingredienser till sås, häll den runt köttfärsrullen, strö på resten av svampen. Grädda mitt i ugnen tills rullen är genomstekt. Det tar ca 45 minuter. Vispa ihop såsen runt om. Servera med dina önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.