Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft och saffran. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner innehållet
När vi kom hem från IKEA igår drog jag fram ostarna som jag handlat på Sonias delibod. Det var med ett presentkort som jag fått av Cicci i födelsedagspresent
Funderar på om man kanske skulle göra en ostbricka till någon av kvällarna. Idag ska det storhandlas. Långa inköpslistan är skriven och helgen ska planeras
. Ett fantastiskt vin tillsammans med en gourmetbricka fylld med läckerheter. På brickan parmesan, capricandido, livarot, langres, fuet, färska hallon pepperonikorv, marzolino chianti och färska fikon
Ett utmärkt komplement till lördagens snacks är en ostbricka. Jag har valt följande ostar. ParmesanBondmoran från GäseneChevreFetaostJag tärnar all ost utom parmesanen som hyvlas
Välj dina ostar med omsorg - gärna ekologiska och med så lite tillsatser som möjligt. Blanda ostar som baseras på olika sorters mjölk - ko, get eller får
Med kylskåpet fyllt av härliga ostar får det bli ostbricka som frukost. Men bara de mildaste ostarna fick ligga på mitt fat och det var den franska emmenthalen, den ekologiska gruyéren och den åländska prostosten
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Här har vi en goding till ostbrickan. varm mild brieost med söta fina pinjenötter och valnötter, mums. Det är min syster som har introducerat mig till detta goda som är superlätt att göra
Med smör och en skiva ost eller varför inte till ostbrickan och det där glaset med rött. Jag testade att baka smörgåskex i går kväll och de blev jätte goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.