Ingredienser 4 st kycklingfiléer salt och peppar 4 skivor rökt skinka 4 msk dijonsenap 4 skivor tomat 4 skivor tjocka emmentaler eller annan smakrik ost smör att pensla med grillkrydda eller annan kryddblandning till kycklingen Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Krydda kycklingfiléerna med salt och vitpeppar. Höstlovet är alltid ett tacksamt inslag mitt i höstterminen, och jag märker det än mer nu när jag är tillbaka i skolvärlden igen
Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Smaka av med örter, svartpeppar och mineralsalt. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme i cirka 30 minuter
När man längtar efter kött och potatis… Ni vet känslan och suget. Såsen är ju huvudrollsinnehavaren på tallriken och något som jag alltid ger extra energi och kärlek när jag tillagar
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Blanda ordentligt och lägg i en plastpåse. Hacka bacon och stek den krispig. Häll i vitt vin och grädde. 3-4 st kycklingfiléer. Bryn kycklingen 2-3 minuter på varje sida och ha i alla marinering från påsen. Ha i färsk timjan och låt småputtra på låg värme ca 15-20 minuter tills kycklingen är färdig. 3-4 st kycklingfiléer
8 kycklinglår med ben och skinn 1 dl vetemjöl 4 msk olivolja 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 gul och 1 röd paprika, ganska små 300 g champinjoner 1 stor morot 2 dl rött vin 10 kvistar timjan i en bukett 1 tsk torkad oregano salt 2 burkar krossade tomater. - Läs hela inlägget här 8 kycklinglår med ben och skinn. 1 gul och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.