Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Toppa med mandelspån. Skala vitlöken och skiva den tunt. Toppa med ärtskott. Blanda vitlök och olivolja. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt
Ta ut grönsakerna, vänd runt med matvete, persilja ochnötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg över i en skål och låt svalna. Rostanötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram hasselnötter. 100 gram cashewnötter
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostadenöttermed en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Dekorera med färska hallon ochnötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färska bär och krispighet från de kanderade nötterna
Vispa ihop ägg och grädde med riven ost, en nypa salt samt peppar. Ha ner vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke och rör ihop allt med en plastgaffel
Grovhacka nötterna, ochrosta dem försiktigt i en het panna. Förvara tårtan i kylskåp fram till någon timme innan den ska serveras, och strö på nötternaoch flingsaltet strax innan den ska avnjutas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.