Ossobuco med gremolata
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser, ca 3 port.
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 kg skivad kalvlägg (eller bogskiva med ben)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 2 morötter eller palsternackor (ca 100 g)
  • 2 stänger stångselleri (ca 100 g) (rotselleri går också bra)
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin (jag använde Domaine du Tariquet Classic 2012 - den passar även väldigt bra att dricka till!)
  • 400-500 ml passerade tomater
  • några kvistar färsk timjan
  • 0,5 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 lagerblad
  •  
  • Gremolata
  • skalet av 1 citron 0,5 dl finhackad persilja
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.