Osso buco på kycklinglår med blomkålsmos
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kycklinglår
  • 13 gula lökar
  • 12 klyftor vitlök
  • 1300 g rotselleri
  • 10,5 dl persiljestjälkar
  • 12 msk olivolja
  • 14-6 morötter
  • 12 bukar krossad tomat
  • 13 dl vitt vin
  • 14 dl vatten
  • 11 kycklingbuljong
  • 11 kg blomkål
  • 11 pkt saffran
  • 12 dl grädde
  • 1 salt och peppar
  • 11 msk smör
  • 1800 g kycklinglår 3 gula lökar 2 klyftor vitlök 300 g rotselleri 0,5 dl persiljestjälkar 2 msk olivolja 4-6 morötter 2 bukar krossad tomat 3 dl vitt vin 4 dl vatten 1 kycklingbuljong 1 kg blomkål 1 pkt saffran 2 dl grädde salt och peppar 1 msk smörTill Osso Buco:
  •  
  • Skala och tärna morötter och rotselleri fint. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persiljestjälkarna. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs alltsammans ca 2 minuter. Tillsätt kycklingen och krossade tomater, vin, vatten och kycklingbuljongtärningen. Koka upp och låt koka under lock ca 45- 50 minuter. Till blomkålsmos
  • Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten. Slå av kokspadet och lägg i smöret och saffran. Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen. Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Stavmixa blomkålen direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.