Ossobuco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Hetta upp smöret så att det blir brynt brynt (165° grader), lägg i köttet och bryn det på båda sidor. Lägg lock på grytan och låt rätten koka på svag värme tills köttet är mört, 1 1/2-2 timmar
Häll på vin, vatten, krossade tomater och fond och lägg i rosmarin och timjan. Servera ossobucon med gremolata, de finhackade tomaterna och polenta eller saffransris
Ingredienser Portioner. 4 ca 1200 g kalvlägg ca 1/2 dl vetemjöl 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 1/3 liten rotselleri 3 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 500 g krossade tomater 1 apelsin 1/3 kruka timjan 1 lagerblad salt och peppar Gremolata 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk hackad persilja 3 msk olivolja Till servering pasta Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Snåla inte på vinet. Ossobuco, denna italienska klassiker från Milano, är ett långkok av kalvlägg och kan översättas till ”ben med hål” vilket är ganska träffande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.