Ugn 225 grader. Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Blanda kokosmjölk och curry i en stor gryta. Låt sjuda sakta i 5 minuter, tillsätt fiskbuljong, fisksås, socker, citrongräs(varje stjälk i tre bitar),gurkmeja, kaffirlimeblad och rör ihop
Kombinationen blev oslagbar. Separat är de två topp-produkter inom sitt segment. Salmalax respektive kallpressad extra-virgin avokadoolja med chiafrön och oregano från Mira (säljs hos Beriksson)
Här är exempel på en snabb och god fiskrätt (signerad Linas Matkasse). Snabblagad mat är guld. Speciellt under vardagskvällarna när jag varken har ork eller lust att stå vid spisen hela kvällen
För 5 personerDu behöver. 2 paket torsk (eller annan liknande fisk)margarinsaltströbröd2 dl mjölkpotatis, kokt i saltat vatten med dillpepparrot på bordet för kryddningsallad gjord av isbergssallad, gurka, morot och persiljaGör så här
Frisk citron- och limegravad fisk till förrätt. 12 små cocktailglas ca. Marinering 4 - 5 timmar. Färsk fisk fryses först några dygn för “säkerhets skull”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.