Här kommer en variant av köttfärsås som är riktigt mustig och god, pga av lammfärsen har den en helt annan karaktär än den traditionella köttfärssåsen och rödvinet ger otroligt god smak
Nå lammfärs och feta ost, för också tankarna till sommar och sol (mitt Grekland är alltid soligt med lagom svalkande havsbrisar (Att pappa och jag traskade runt i ett 40 gradigt Aten för så där 20 år sedan har helt vaporiserats ur minnet)). 1 dl havregryn1 msk potatismjöl3 dl vatten800 gram lammfärs1 ägg2 tsk salt1,5 krm vitpeppar6 st stora potatisar (eller mer beroende på hungerläget)3 st gula lökar2,5 dl grädde. 800 gram lammfärs
Där får man i alla fall hög kötthalt respektive liten fetthalt i produkten, till skillnad från ICA, Coop och andra då lammfärsen svettar ur sig halva vikten under tillredningen
500 g lammfärs. Sätt ugnen på 175°. Finhacka lök och aprikoser. Blanda färs, lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja, matlagningsgrädde och socker
500 g lammfärs. Sätt ugnen på 175°. Finhacka lök och aprikoser. Blanda färs, lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja, matlagningsgrädde och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.