1 msk
vaniljsocker. Gör så här : Vispa grädden så att den bildar toppar och känns fast, ställ in i kylen. Mixa oreokex i matberedare till småsmulig konsistens. Blanda ihop färskost, florsocker och vaniljsocker, tillsätt oreosmulorna och rör runt. Tillsätt grädden och rör ihop. Ställ in i kylen en stund innan användning.
300 g
choklad
3 dl
grädde - 40 % 100 g smör Gör så här: Bryt chokladen i mindre bitar. Hätta upp grädden i en kastrull. Obs ! Den ska inte koka. Ta av från plattan och rör i chokladen. Blanda tills chpkladen är smält.Rör ner lite smör i taget och blanda väl. Låt stå i rumstemeratur en liten stund.Ställ in i kylkåpet och låt krämen stelna, rör om då och då och ta ut vid önskad konsistens. ( ca 2 timmar) eller så kan du låta fyllningen stå i rumstemeratur över natten, blir helt perfekt då. Mörk ganache :Recept:
Idag blir det Oreotårta när familjen firar prins Matteos födelsedag. Så jag gjorde en oreotårta, sprayade den med silverspray och försökte få den att se lite "gatstensaktig" ut
Supergod och lättbakad oreotårta med dulce de leche - Enklare kan det knappast bli. Låt barnen hjälpa till i köket när du gör denna, det kommer garanterat uppskattas
Nästa projekt blir nog att göra en oreotårta lagom till jag fyller år i slutet på juli. Var verkligen länge sedan jag bakade sist, känns rätt så skönt nu när jag varit så trött på att baka, innan bakade jag ju flera gånger i veckan, men hade gräddfil stående i kylen som passerat bäst före så och det vore ju dumt om jag fick kasta den, sedan så önskade sig sambon lite äppelkaka och vad vore inte bättre än att baka en med gräddfil i
Oreotårta . . Hummer med vitlöksrostad crostini och avocadokräm. Helstekt hummer med rotselleripuré smörstekta sparrisar med flingsalt och två såser (grönpepparsås och rödvinssås)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.