Oreo cheesecake med chokladkräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 förp Oreokex
  • 1300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 12 dl florsocker
  • 11 dl vispgrädde
  • 1100 g choklad 70 %
  • 1200 g Philadelphia Calssic Naturell
  • 11 dl florsocker
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 msk florsocker
  • 120 mini Oreo eller 10 stora
  • 112 hallon
  • 112 blåbär
  • 110 citronmelissablad
  • 1 Botten100 g smör 2 förp Oreokex
  • 1 Kräm300 g Philadelphia Classic Naturell 2 dl florsocker 1 dl vispgrädde
  • 1 Chokladkräm100 g choklad 70 % 200 g Philadelphia Calssic Naturell 1 dl florsocker 1,5 dl vispgrädde
  • 1 Topping2 dl vispgrädde 1 msk florsocker
  • 1 Dekoration100 g choklad 70 % 20 mini Oreo eller 10 stora 12 hallon 12 blåbär 10 citronmelissabladBotten
  • Smält smöret. Mixa kakorna grovt i en matberedare, blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm Ø. Naturell fyllning
  • Vispa samman Philadelphia med florsocker. Vispa grädden och blanda med Philadelphian till en slät kräm. Bred över kakbotten och ställ i kyl. Chokladfyllning
  • Smält den mörka chokladen och låt svalna lite. Vispa samman Philadelphia med florsocker tills fluffigt. Vispa ner den smälta chokladen lite i taget. Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen tillsammans med grovhackade Oreokex. Bred ut ovanpå Philadelphialagret. Låt stå kallt. Topping
  • Vispa grädde och florsocker och lägg överst på tårtan. Dekoration
  • Toppa med hackad choklad, Oreokex, hallon, blåbär och citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.