Pumpamoset är helt suveränt gott, ett bra alternativ för dig som håller på med GI eller LCHF. Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör
Hetta upp en grillpanna eller elda på träkolsgrillen. Fördela risotton på varma tallrikar, gör ett utrymme i mitten av risotton och lägg i den nyfrästa grönsakssautén
Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott
Nu är den bästa tiden att äta svamp och jag tänker ta vara på den så gott jag kan. Jag är ingen svampplockare måste jag erkänna, men att handla på ICA funkar ju också
Idag har jag varit hemma med en förkyld Ida som nu är på bättringsväg (hoppas jag). Kantareller på smördegsrundlar färdig, fryst smördeg + lite vetemjöl västerbottenost kantareller smör att steka i salt och peppar Stek kantarellerna i smör, salta och peppra lätt
Gott. Ingredienser till 4 portioner. 1 liter färska kantareller eller 1 dl torkade (trattkantareller är också goda att använda) 4 st tärnade små mandelpotatisar några späda skurna salladslökarolivolja2,5 dl mjölkfri grädde1 liter svamp/grönsaksbuljong ( eller 2,5 dl havregrädde extra + 7,5 dl vatten) salt & svartpepparpersilja Stek svampen i olivolja tillsammans med salladslöken i minst 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.