On Tour - Sushimeny - 3 rätters - Recept
Rune Matomanen - Matälskare
Rune Matomanen - Matälskare
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 torkade shiitake svampar
  • 2,5-4 cm
  • 1 dl bambuskott
  • 1,5 dl shitake
  • 5-7 dl hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus vinäger
  • 1½-2 dl fin
  • delad kyckling
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 st salladslök
  • 2 msk majsena
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 lätt vispat ägg
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 4,5 dl hönsbuljong
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4,5 dl kokade
  • 1 burk skalade tomater
  • eller krossade
  • ½ morot
  • 1 stort
  • 1-1½ msk torkad ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika hackad
  • ½ grön chili finhackad
  • 4 port
  • 2,5 dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk risvinäger
  • 2-3 msk mirin
  • 125 g rökt lax
  • 1 liten skalad gurka
  • 4 st nori
  • 3 msk inlagd ingefära
  • Sätt på locket och sänk till mycket låg värme och koka
  • ytterigare 4 – 5 min
  • 4 ägg
  • en nypa salt
  • Låt vila 5 min, sila av apelsincesten och hetta upp grädden
  • hastigt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.