Omelett med svampstuvning
Milda.se
Milda.se

Omelett med svampstuvning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1-2 krm salt
  • vitpeppar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2-2½ dl grönsaks buljong
  • 2½ dl Milda Mat
  • 4 ägg
  • 2 krm salt
  • 4 msk vatten eller Milda Mat
  • 1½ msk Milda flytande margarin
  • gräslök
  • sallad
  • tomat
  • smörgås

Beskrivning

    Champinjonstuvning: Borsta champinjonerna rena. Skär svampen i skivor eller bitar. Häll matfett i en kastrull, lägg i svampen och låt den fräsa tills den vätska som bildas har kokat in. Tillsätt salt och vitpeppar.

    Strö mjölet över svampen i kastrullen och rör om. Späd med buljong och Milda Mat under omrörning. Låt svampstuvningen koka 10-15 minuter eller tills den är lagom tjock. Rör om då och då. Smaka av.

    Omelette: Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och vatten (eller Milda Mat). Blanda ihop, gärna med en stor trägaffel och bara så att äggvita och äggula blir blandat.

    Lägg matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla är det lagom att snabbt hälla i omelettesmeten. Rör över hela botten med en gaffel. Smeten börjar gräddas direkt! När smeten är krämig - sluta röra några sekunder, så att omeletten bryns gulbrun på undersidan. Rätt stektemperatur är viktigt!

    Skaka på pannan så att omeletten lossnar från botten och från kanten. Ta stekpannan från värmen, luta stekpannan och fös över halva omeletten på ett uppläggningsfat, slå över champinjonstuvningen och vänd över andra halvan av omeletten.

    Garnera med klippt gräslök, skivade tomater och bjud en sallad och smörgås till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.