Jag älskar omelett. Under våra tre veckor i USA i våras åt jag omelett typ varannan dag till frukost. Omelett är också superbra lunchmat, bara att slänga i vad man hittar i kylskåpet
Vispa samman ägg, vätska, salt, peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i smeten. Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel
Omelett med köttfärs i ugn. Omelett. Fördela cocktailtomaterna över omeletten. Den här rätten hittade jag på nätet när jag googlade recept för att bli av med ägg och slattar av grädde och crème fraiche innan de blev för gamla
Av ägg kan man även göra omelett, så himla smart. Omelett blev nämligen kvällsmaten i kväll. En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost
Räkomelett är min mammas specialité. Och eftersom tiden går så fort, så står snart påsken framför dörren och då plockar jag fram min mors recept igen på denna goooooooda räkomelett
Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-och parmesanomelett. Härligt med omelett eftersom det går att variera hur mycket som helst
Men här kommer receptet på en omelett med skinka, champinjoner och fetaost. En god omelett går fort att göra och passar bra till frukost eller som ett matigare mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.