Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 3,5 msk t. 3. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 3,5 msk t
3 tsk salt. 3 tsk salt. Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Vispa äggen fluffiga ca 3 min med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ihop allting, låt svälla i ca 10 min, bred ut i en smord form som ska vara ca 20x30 cm. Grädda i ca 30 min
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
30 g färsk jäst eller 2,5 tsk torrjäst. Mjöla degen och täck bunken med plastpåse, låt jäsa i rumstemperatur i 30 min eller i kylen över natten. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 30 g färsk jäst eller 2,5 tsk torrjäst
När ugnen är varm, häll degen i den heta grytan, lägg på lock och grädda i 30 minuter. Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Täck bunken med en kökshandduk eller plastfolie och låt den stå i ca 30 minuter. Låt dem jäsa utan duk i ca 30 minuter. Fortsätt grädda bröden i ca 30 - 40 minuter eller tills de är 98 C inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.