Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Ja vem drömmer inte om Nutella, denna underbart härliga hasselnötskräm. Dessa kakor är både enkla att göra och goda att äta, familjen gillade dom skarpt
När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Rustar mig för betydligt mer snö än det jag är van vid, men hoppas det blir fina vinterdagar att pulsa omkring i
När man har en tid av firande och tipsar om flädercheesecake med ricotta. Utanför fönstret är molnen tunga och ett dovt muller hörs vittnar om att både regn och åska är i antågande
Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, som jag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus
så är denna gratäng riktigt god. Men för mig var den inte en hit. besk smak. ) Men både ja och sambon satt här och sa jo men det funkar ju men inte det godaste vi ätit haha
Om du vill testa mandelmassefyllningen finns receptet HÄR Saffransbullar á la Tomtens Dotter. Jag bakade ut hälften av degen till runda, släta bullar, och hälften av degen blev mandelmassefyllda bullar
Kassler är ju inte det ballaste i stan att käka men den var billig och min erfarenhet är att den blir okej som proteinkälla omman bara öser goda saker över den
I Mossagårdslådan somkom förra veckan skulle det finnas en majrova. Jag tyckte mest att den såg ut som en kålrot, men så var jag förstås inte heller hundra på hur en majrova egentligen ser ut
(Fick hoppa över detta nu när det blev kola istället). Skulle testa detta recept som skulle bli lakritsfudge, tänkte mig sådanadära som finns bland lösgodiset, Lonka, de fyrkantiga lakritsfudgebitarna, himmelskt goda
Men nu är det alltså äppelkaka igen som gäller, och den här gången en LCHF-variant - omman vill. Hör av er så att ni kan få era vinster, jag vet ju inte vilka ni är bakom era signaturer
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.