Om julefrid, rödkål och wienernougat…
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rödkål
  • 1 kg rödkål, finstrimlad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, skalat och finhackat
  • 1 msk smör +
  • 1 msk olivolja
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 4 apelsiner
  • 4 blodapelsiner
  • 2 mogna avocador
  • 100 g fetaost
  • 1 ask krasse
  • 50 g osaltade pistagenötter, finhackade
  • Vinägrett
  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • ½ tsk malen kummin, eller mortlade frön
  • ½ tsk rosépepparkorn, mortlade
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 3 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl ljus sirap
  • 1 dl mandel
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Wienernougat
  • 250 g nougat
  • 150 g mörk choklad, t.ex. Valrhona Guanaja eller Caraibe
  • 100 g flagad mandel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.