Om ni föreställer er att vi på landet haft ett i stort sett lika fullt utrustat kök som vi har är hemma, så förstår ni själva att ekvationensvårligen går ihop när det kommer till förvaring och placering av diverse köksattiraljer
Om vi repade lite mer, och fick ihop några deciliter, bakade vi gärna något gott. Jag kan ärligt säga att jag inte saknat lantstället enenda gång i sommarn
Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
I detta fallet hadejag köpt hem serranoskinka, vilket inte gör så mycket om det inte hamnar i någon maträtt eftersom vi aldrig tacka nej till lite plockmat
Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, somjag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus
Skär portionsbitar av laxenmen utan att skära igenom skinnet - det ska hålla ihop hela härligheten. Servera med kokt färskpotatis, ärtor och en kall sås ihoprörd på t ex limeaioli och yoghurt
Det är skönt det med, för på jobbet sen måste jag tänka så mycket ( söver ju folk så det kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
Svängde ihop detta i morse men blev inte riktigt nöjd tyckte inte att den stelande somden skulle. Tyckte sen att det verkade lite snålt så jag fick tips om Katarinas kaka (recept nedan)
Äggen fick sjuda i en gryta riktigt länge, upp till ett dygn, och när de åts hade de genomgåttden närmast alkemiska omvandlingsom vi idag kallt sorterar in under Maillardeffekten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.