Om havsdoft, musslor i fänkålsbuljong och att utmana Leif Mannerström
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1 kg hjärtmusslor
  • 4 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 fänkål 1/2 purjolök (det vita)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 små klyftor vitlök (gärna färsk – det smakar så mycket bättre)
  • 2 sparris- eller mandelpotatisar
  • 1 liter kycklingbuljong + kokvattnet från musslorna
  • 2 msk crème fraiche (kan uteslutas)
  • 1/2 citron salt & vitpeppar (ev. även svartpeppar)
  • 4 personer
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk floroscker
  • 1 vaniljstång, snittad och urskrapad
  • 1 dl vispgrädde, lätt vispad
  • 6-7 Madeleinekakor eller annan mjuk kaka, tex. sockerkaka – smulade
  • 3 msk pistagenötter, finhackade
  • 1 dl rårörda jordgubbar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.