Olivbröd är ett saftigt och smakrikt bröd fyllt med oliver och en touch av salt. Det är något speciellt med smaken som oliverna ger ifrån sig tillsammans med lite salt och ett saftigt bröd
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt , socker, smör och så mycket mjöl så att det blir en smidig deg
Pensla med vatten, strö på salt och grädda i nedre delen av ugnen i 250° ca 5 minuter. Ugn. 250/200°. Värm vätskan till ca 37° och rör ut den smulade jästen i den
Separera tre ägg, häll vitorna i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Nu har han experimenterat fram ett olivbröd/grekiskt lantbröd också, som blev väääldigt gott
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Forma till ett runt bröd och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper eller om du har en bak/pizzasten med tillhörande plåt så lägger du den på den plåten
När man har provat att baka sina egna pizzor i vedeldad stenugn är det svårt att någonsin bli riktigt nöjd med att köpa en "vanlig" pizza i butiken runt hörnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.