Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
2 tsk sesamolja. 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar). 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor. 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor. Marinad3 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk strösocker 1 tsk risvinäger 1 krm svartpeppar, nymald. Woksås1 msk japansk soja 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) 1 dl hoisinsås. Wok1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar 180 g böngroddar rapsolja (till stekning)
Wasabismaken kan lätt förstärkas genom att använda färskost med pepparrot. Laxrullarna går utmärkt att servera som varmrätt med kokt potatis eller en krämig pasta
En Japan- inspirerad kryddblandning med het wasabioch svarta och vita sesamfrön som passar riktigt bra till lax men som även gjorde sig fint i denna torsk- och räkpanna
Skala räkorna och hacka avokadon, finhacka löken och blanda med färskost ochwasabi, bred ut blandningen över tortillan och rulla ihop till rullar, knyt ev ihop dem med gräslöksstrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.