Jag läste mig till när jag gjorde efterforskning efter ett bra grundrecept att på många restauranger i Japan så får man en skål med grundingredienserna i och sen får man göra sin egna "pannkaka"
För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Jag provade precis riktigt goda pannkakor gjorda på ett LCHF-recept. Under alla de år jag har gått på LCHF så har jag aldrig provat göra pannkakor men det här var verkligen riktigt gott och även min kära sambo gillade det som oftast är väldigt skeptisk till LCHF-kost
Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka av grytan, salta och peppra ev. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Mixa med mixerstav och lägg i creme fraiche, koka upp under vispning och avsluta med att montera ner resterande av smöret och honungen, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.